Kwaliteit en voedselveiligheid

Al ruim een halve eeuw staat de kwaliteit van vlees voor Groot Vlees op de eerste plaats. De zorg voor optimale smaakbeleving, maximaal hygiënische productieomstandigheden en het verwerken van uitsluitend topproducten zijn diep geworteld in alle lagen van het bedrijf. In Limburg weten we niet beter.

Kwaliteit begint bij de bron. Dat betekent een goede samenwerking met vaste leveranciers in heel Europa waarbij voor het merk Borghans - door de grote vaste afname – Groot Vlees de hoogste kwaliteitseisen kan stellen en zo nodig aangeeft aan hoe het slachtproces verbeterd kan worden.

Vooral bij vlees is zekerheid en voedselveiligheid van het grootste belang en dat is gewaarborgd in EU-regelgeving en de eigen proces- en productbewaking. Elk deelstuk vlees wordt voorzien van de complete data omtrent de oorsprong en het verwerkingsproces van het product. Deze gegevens moeten direct en zonder enige vertraging inzichtelijk zijn voor controlerende organisaties en uiteraard de afnemers. De eigen kwaliteitsdienst ziet toe op de microbiologische beoordeling van de basisgrondstoffen, inventariseert de risicofactoren en neemt als dat nodig is maatregelen.

Natuurlijk is de kwaliteit en voedselveiligheid ook geborgd in certificeringen en tal van protocollen in overeenstemming met de eisen van de landen waarnaar wordt geëxporteerd.

Het merk Borghans is gecertificeerd via:

BRC: British Retail Consortium

IFS: International Food Standard